måndag 16 juli 2018

Aktuellt
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
SEA i Almedalen
WilberforceAkademin
Resurser
Brytpunkt: Islam och kristen tro
När två blir ett
Äktenskapets vecka
Brytpunkt: När minoriteten...
Utbildningspaket
Evangelisk identitet
Rekommenderad undervisning
Utmaningen mot religionsfriheten
Sociopolitisk uppförandekod
Utmaningen mot äktenskap & familj
SEA Paper
Utmaningen mot människovärdet
Kristen tro och andra religioner
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
Nyhetsbrev
TestPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


Brytpunktsskrift: "När minoriteten tar majoriteten som gisslan"


Just nu pågår ett gigantiskt socialt experiment i svensk förskola och skola. Det kallas för ”normkritisk pedagogik”, och har de senaste åren lanserats på bred front av RFSL, RFSU och ett antal statliga myndigheter.
Normkritiken hämtar mycket av sin inspiration från queerrörelsen. Dess företrädare vänder sig inte bara emot heteronormativiteten, utan normbildning som sådan. Allt tal om ”normalt” och ”onormalt” ifrågasätts, och inte minst den så kallade tvåkönsnormen hamnar konstant i skottgluggen – alltså tanken på att mänskligheten i huvudsak kan delas in i två olika kön.

I "När minoriteten tar majoriteten som gisslan", som från början bygger på en rapport utgiven av Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS), ges en pedagogisk introduktion till de nya teorierna kring queer. Med ett antal belysande exempel försöker författaren sedan bena ut vilka konsekvenser normupplösningen håller på att få för vårt samhälle i stort – för vår självförståelse, för våra relationer och för de barn och ungdomar som försöker orientera sig i det nya landskapet. Sist men inte minst ges en belysning av det sagda utifrån Bibeln och den kristna idétraditionen.

Författare är Olof Edsinger är teolog och författare till ett dussintal
böcker. Han var under nio år generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS, och är en av förgrundsgestalterna i Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS).

Klicka HÄR för att se ett panelsamtal kring idéskriften ”När minoriteten tar majoriteten som gisslan”. Medverkar gör Olof Edsinger, författare och debattör, och Lotta Rajalin, förskolechef vid Egalia och Nicolaigården, Stockholm. Moderator: Elisabeth Sandlund, opinionsredaktör Dagen.


Som plusmedlem får du varje nytt exemplar av Brytpunktserien gratis. Genom att bli ordinarie medlem får du ett exemplar.


Nedan beställer du ditt exemplar av "När minoriteten tar majoriteten som gisslan" (med reservation för eventuell slutförsäljning). Vid frågor angående beställning, vänligen mejla på info@sea.nu.

Tidigare utgåvor i Brytpunktserien är bl.a. Behövs en reformation? (beställ här), En brännande fråga (beställ här) och Ecce homo (beställ här).


Priser (porto tillkommer). Fakturan kommer med paketet.

1 ex
80 kronor

2-5 ex
70 kronor/ex

6 ex eller fler
65 kronor/ex


Antal:
Namn:
Adress:
Postnr:
Ort:
Epost:

Telefon:

 

Second Opinion
Nyhetsbrev
Bokpaket