lördag 23 juni 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
SEA i Almedalen
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
Nyhetsbrev
TestPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


tisdag 16 maj 2017

Avsnitt 18 - Att kugga på Migrationsverkets kristendomsförhör Gäst: Christoffer Abrahamsson, präst

Klarar du att svara rätt på Migrationsverkets kristendomsprov för konvertiter? Stefan och Jacob samtalar om SEA:s arbetsresor och kommer in på debatten kring de svåra kunskapsfrågorna som Migrationsverket ställer till asylsökande som lämnat sin muslimska tro för att bli kristna. Jacob testar Stefans kristendomskunskaper med några av frågorna som Migrationsverket ställer konvertiter. Klarar han testet?

Vi samtalar även med prästen Christoffer Abrahamsson som mött många asylsökande om blivit kristna och även debatterat Migrationsverkets hantering av konvertiter i bl.a. Aftonbladet och med debattörer Merit Wager i Svenska Dagbladet.

Klicka här för att lyssna via Sound Cloud
Klicka här för att lyssna via iTunes

Vill du stötta podden ekonomiskt kan du Swisha en valfri gåva till 123 059 16 44 (www.getswish.se).

Länkar som nämns i avsnittet:
- European Leadership Forum, http://www.euroleadership.org/
- Migrationsverket håller ”kristendomsprov” med asylsökande (SVT Nyheter),
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-haller-kristendomsprov-med-asylsokande
- Klara husförhöret – eller skickas i döden (Aftonbladet), http://www.aftonbladet.se/debatt/a/r27Wa/klara-husforhoret--eller-skickas-i-doden
- Merit Wager: Systematiskt bruk av konverteringar för asyl (SVD Ledare), https://www.svd.se/merit-wager-systematiskt-bruk-av-konverteringar-for-asyl/om/ledare-gastinlagg
- Replikskifte om konverteringar i asylprocessen (SVD Ledare), https://www.svd.se/replikskifte-om-konverteringar-i-asylprocessen/om/ledare-gastinlagg
- Orimliga krav på konvertiter (Dagen), http://www.dagen.se/debatt/orimliga-krav-pa-konvertiter-1.115446
- WilberforceAkademin (info och ansökan), http://www.sea.nu/viewNavMenu.do?menuID=154

Fler nyheter

torsdag 21 jun 2018

Gud är en förbunds-Gud

Gud är en förbunds-Gud, och att hålla äktenskapet i ära är ett konkret sätt att med våra liv bekänna detta faktum. Att däremot inte göra det, är ett tydligt sätt att visa att vi inte har förstått denna grundläggande egenskap hos Herren. Det skriver SEA:s Olof Edsinger inför den stundande midsommarhelgen.

LÄS MER

onsdag 20 jun 2018

SEA: Regeringens trossamfundsutredning inger oro

– Regeringens utredning om statens stöd till trossamfund sänder oroväckande signaler gällande samfundens oberoende. Många av utredningens förslag kan på ytan verka rimliga, men samtidigt stämmer talesättet ”djävulen finns i detaljerna” väl in på det som står.

Det säger Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för SEA, som har lett organisationens arbete med att analysera utredningen Statens stöd till trossamfund i ett mångreligiöst Sverige, SOU 2018:18.

LÄS MER

fredag 8 jun 2018

Treenigheten och islam

I kyrkans år har vi nu trätt in i Trefaldighetstiden, där vi får fördjupa oss i livet med Gud som Fader, Son och helig Ande. Samtidigt firar många muslimer Ramadan, utifrån en helt annan förståelse av Guds väsen. Så vad säger egentligen den kristna tron om treenigheten, och hur relaterar detta till islams sätt att tala om Allah? Om detta skriver SEA:s Olof Edsinger i sommarens första nyhetsmail.

LÄS MER

fredag 25 maj 2018

"Religiösa tankelekar" om abort

”Överlappningen mellan abortmotstånd och människorättsaktivism är inte noll – den är negativ.” Så skrev Dagens Nyheter i veckan med anledning av dagens folkomröstning på Irland om synen på oföddas rätt till liv. Enligt tidningens huvudledare hotar landets restriktiva abortlagstiftning kvinnors hälsa, men redan idag har man lägre mödradödlighet än exempelvis Storbritannien, skriver Jacob Rudenstrand.

LÄS MER

 

När 2 blir ett
Islam och kristen tro - BRYTPUNKT
Second Opinion