lördag 23 juni 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
SEA i Almedalen
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
Nyhetsbrev
TestPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


fredag 8 dec 2017

Vill du ge en julklapp till SEA? Hälsning från ordförande Stefan Swärd

Svenska Evangeliska Alliansen har en viktig uppgift i Sveriges kristenhet för att driva frågor som är centrala för kristna med förankring i evangeliska/evangelikala kristna samfund och rörelser. I frågor som handlar om Bibeln som Guds ord, Jesus som enda vägen och en tydlig kristen hållning i etiska frågor har SEA en nödvändig uppgift att vara en röst, både i förhållande till kristenheten och till samhället i stort.

Nu har vi rekryterat Olof Edsinger som vår nye generalsekreterare och vi ser många spännande möjligheter framåt. Ambitionen är att ytterligare vässa SEA:s arbete, och att vidga området för såväl vår verksamhet som vårt inflytande. Bland annat är vår önskan att vara en resurs för att främja mission och evangelisation i Sverige, och att på olika arenor föra fram budskapet om evangeliets sanning och trovärdighet. Några exempel:

• SEA tar just nu flera initiativ som har med mission och evangelisation att göra, däribland en genomlysning av hur vi kan minska tappet av ungdomar och unga vuxna i kyrkan.

• I början av hösten lanserade vi det proffsiga materialet När två blir ett, där vi får möjlighet att förbereda en ung generation att hantera frågorna om sex och samlevnad i en översexualiserad tid. Ett högaktuellt tema så här i #metoo-tider! Vi kan inte lämna walk over till RFSU, RFSL och andra lobbyorganisationer när det gäller att rusta nästa generation för livet.

• 2018 är det valår. Då behövs SEA som en röst för att lyfta fram ett kristet perspektiv på vart vårt samhälle är på väg.

• Vi har också en uppgift att fungera som brobyggare och katalysator i Sveriges kristenhet, inte minst i en tid där klassisk kristen tro kan bli ifrågasatt även i de frikyrkliga leden.

Det bästa sättet att stödja SEA:s arbete är att bli plusmedlem. Du ger då en månatlig gåva till SEA:s arbete. Du får en personlig hälsning från SEA:s generalsekreterare varje månad, samt varje ny utgåva av vår skriftserie Brytpunkt. Mer info finner du på här. Självklart är det också möjligt att ge en enskild gåva. Kanske kan detta bli en av årets viktigaste julklappar?

Du kan även ge en engångsgåva via Plusgiro eller via Swish:

PG 108 64 10-6

SWISH 123 059 16 44


För evangeliet i Sverige,
Stefan Swärd, ordförande

Fler nyheter

torsdag 21 jun 2018

Gud är en förbunds-Gud

Gud är en förbunds-Gud, och att hålla äktenskapet i ära är ett konkret sätt att med våra liv bekänna detta faktum. Att däremot inte göra det, är ett tydligt sätt att visa att vi inte har förstått denna grundläggande egenskap hos Herren. Det skriver SEA:s Olof Edsinger inför den stundande midsommarhelgen.

LÄS MER

onsdag 20 jun 2018

SEA: Regeringens trossamfundsutredning inger oro

– Regeringens utredning om statens stöd till trossamfund sänder oroväckande signaler gällande samfundens oberoende. Många av utredningens förslag kan på ytan verka rimliga, men samtidigt stämmer talesättet ”djävulen finns i detaljerna” väl in på det som står.

Det säger Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för SEA, som har lett organisationens arbete med att analysera utredningen Statens stöd till trossamfund i ett mångreligiöst Sverige, SOU 2018:18.

LÄS MER

fredag 8 jun 2018

Treenigheten och islam

I kyrkans år har vi nu trätt in i Trefaldighetstiden, där vi får fördjupa oss i livet med Gud som Fader, Son och helig Ande. Samtidigt firar många muslimer Ramadan, utifrån en helt annan förståelse av Guds väsen. Så vad säger egentligen den kristna tron om treenigheten, och hur relaterar detta till islams sätt att tala om Allah? Om detta skriver SEA:s Olof Edsinger i sommarens första nyhetsmail.

LÄS MER

fredag 25 maj 2018

"Religiösa tankelekar" om abort

”Överlappningen mellan abortmotstånd och människorättsaktivism är inte noll – den är negativ.” Så skrev Dagens Nyheter i veckan med anledning av dagens folkomröstning på Irland om synen på oföddas rätt till liv. Enligt tidningens huvudledare hotar landets restriktiva abortlagstiftning kvinnors hälsa, men redan idag har man lägre mödradödlighet än exempelvis Storbritannien, skriver Jacob Rudenstrand.

LÄS MER

 

Bokpaket
När 2 blir ett
Islam och kristen tro - BRYTPUNKT