torsdag 18 januari 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
Almedalen 2017
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
NyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


fredag 8 dec 2017

Vill du ge en julklapp till SEA? Hälsning från ordförande Stefan Swärd

Svenska Evangeliska Alliansen har en viktig uppgift i Sveriges kristenhet för att driva frågor som är centrala för kristna med förankring i evangeliska/evangelikala kristna samfund och rörelser. I frågor som handlar om Bibeln som Guds ord, Jesus som enda vägen och en tydlig kristen hållning i etiska frågor har SEA en nödvändig uppgift att vara en röst, både i förhållande till kristenheten och till samhället i stort.

Nu har vi rekryterat Olof Edsinger som vår nye generalsekreterare och vi ser många spännande möjligheter framåt. Ambitionen är att ytterligare vässa SEA:s arbete, och att vidga området för såväl vår verksamhet som vårt inflytande. Bland annat är vår önskan att vara en resurs för att främja mission och evangelisation i Sverige, och att på olika arenor föra fram budskapet om evangeliets sanning och trovärdighet. Några exempel:

• SEA tar just nu flera initiativ som har med mission och evangelisation att göra, däribland en genomlysning av hur vi kan minska tappet av ungdomar och unga vuxna i kyrkan.

• I början av hösten lanserade vi det proffsiga materialet När två blir ett, där vi får möjlighet att förbereda en ung generation att hantera frågorna om sex och samlevnad i en översexualiserad tid. Ett högaktuellt tema så här i #metoo-tider! Vi kan inte lämna walk over till RFSU, RFSL och andra lobbyorganisationer när det gäller att rusta nästa generation för livet.

• 2018 är det valår. Då behövs SEA som en röst för att lyfta fram ett kristet perspektiv på vart vårt samhälle är på väg.

• Vi har också en uppgift att fungera som brobyggare och katalysator i Sveriges kristenhet, inte minst i en tid där klassisk kristen tro kan bli ifrågasatt även i de frikyrkliga leden.

Det bästa sättet att stödja SEA:s arbete är att bli plusmedlem. Du ger då en månatlig gåva till SEA:s arbete. Du får en personlig hälsning från SEA:s generalsekreterare varje månad, samt varje ny utgåva av vår skriftserie Brytpunkt. Mer info finner du på här. Självklart är det också möjligt att ge en enskild gåva. Kanske kan detta bli en av årets viktigaste julklappar?

Du kan även ge en engångsgåva via Plusgiro eller via Swish:

PG 108 64 10-6

SWISH 123 059 16 44


För evangeliet i Sverige,
Stefan Swärd, ordförande

Fler nyheter

torsdag 11 jan 2018

Nytt poddavsnitt - SEA:s nyårskarameller

LÄS MER

fredag 5 jan 2018

Jesus som ”hen” illustrerar ett större problem

När kyrkan fullgör det uppdrag som hon har mottagit från sin Herre kan hon med profetisk skärpa vara den röst som avslöjar kejsarens nakenhet. Det är en dubbel tragik när det i stället är kyrkan som visar upp sin nakenhet, skriver SEA:s Olof Edsinger i en kommentar till Svenska kyrkans i Västerås val att titulera Jesus som ”hen”.

 

LÄS MER

fredag 22 dec 2017

Ett treenigt rådslag

Vilka avvägningar var det som låg bakom Guds människoblivande i Jesus Kristus? Alltså det vi firar under julen, och som når sin fullhet under den första påsken? I årets sista nyhetsmail bjuder vi på en lekfull introduktion till inkarnationens mysterium, skriven av SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger.

LÄS MER

onsdag 20 dec 2017

Debatt om Jesu identitet: Jesus - Guds son eller misslyckad profet?

LÄS MER

torsdag 7 dec 2017

Jacob Rudenstrand: Mission i vår tid utmanar

Vi måste hitta tillbaka till den stora berättelsen där evangelisation och humanitärt arbete får vandra hand i hand. Det skriver Jacob Rudenstrand.

LÄS MER

torsdag 7 dec 2017

SEA och Bibeln idag uppmuntrar till bibelstudium i grupp

Lagom till julen lanserar Svenska Evangeliska Alliansen och Bibeln idag två nya material för kyrkans bibelstudiegrupper. Det är första gången som man går in i ett sådant konkret samarbete, och båda häftena är skrivna av SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger. Tanken är att de ska kunna användas av alla åldrar – men med ett särskilt öga till ungdomar och unga vuxna.

LÄS MER

fredag 24 nov 2017

Tror vi fortfarande på försakelsens väg?

Jesus talar flera gånger om försakelsen och att dö från sig själv som kungsvägen i det kristna lärjungaskapet. Men är det denna tro som predikas i dagens svenska kyrkor och bönhus? frågar sig SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger, apropå den senaste tidens samtal om sexualitet.

 

LÄS MER

torsdag 23 nov 2017

SEA:s podcast: Frikyrkan och debatten om samkönade relationer

LÄS MER

fredag 10 nov 2017

Viktigt att lyssna in vittnesbörden i Libris antologi

Vi är säkert många som kan ha synpunkter på vittnesbörden i ”Välkomna varandra!” Men om vi för en stund bortser från detta, finns det ett rop i dessa texter som vi behöver ta på allvar, skriver SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger.

 

LÄS MER

 

Bokpaket
När 2 blir ett
Second Opinion