lördag 23 juni 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
SEA i Almedalen
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
Nyhetsbrev
TestPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


torsdag 11 jan 2018

Nytt poddavsnitt - SEA:s nyårskarameller

I 2018:s första poddavsnitt tittar Olof och Jacob tillbaka på det gångna året samtidigt som det spanar på trender i kyrka och samhälle under det kommande. Open Doors nysläppta World Watch List, som visar var förföljelsen av kristna är som värst och analyserar drivkrafterna, kommenteras. Även debatten kring Jesus som hen och den bakomliggande motivationen hos en del kyrkor att inte "könskoda" Jesus diskuteras.

Klicka här för att lyssna via Sound Cloud
Klicka här för att lyssna via iTunes

Vill du stötta podden ekonomiskt kan du ge en valfri gåva via Swish på 123 059 16 44 (www.getswish.se) eller plusgiro på 108 64 10-6.

Länkar som nämns i avsnittet:
- Open Doors World Watch List 2018, https://www.open-doors.se/forfoljda-kristna/world-watch-list-2018
- Expressen, "Är det ens någon mening för Ohly att säga förlåt?", https://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/ar-det-ens-nagon-mening-for-ohly-att-saga-forlat/
- Dagen, "Olof Edsinger: Teologin svajar i Bethels nätverk", http://www.dagen.se/debatt/olof-edsinger-teologin-svajar-i-bethels-natverk-1.1081256
- VLT, "Olof Edsinger: Jesus som hen illustrerar ett större problem", http://www.vlt.se/opinion/debatt/olof-edsinger-jesus-som-hen-illustrerar-ett-storre-problem

Fler nyheter

torsdag 21 jun 2018

Gud är en förbunds-Gud

Gud är en förbunds-Gud, och att hålla äktenskapet i ära är ett konkret sätt att med våra liv bekänna detta faktum. Att däremot inte göra det, är ett tydligt sätt att visa att vi inte har förstått denna grundläggande egenskap hos Herren. Det skriver SEA:s Olof Edsinger inför den stundande midsommarhelgen.

LÄS MER

onsdag 20 jun 2018

SEA: Regeringens trossamfundsutredning inger oro

– Regeringens utredning om statens stöd till trossamfund sänder oroväckande signaler gällande samfundens oberoende. Många av utredningens förslag kan på ytan verka rimliga, men samtidigt stämmer talesättet ”djävulen finns i detaljerna” väl in på det som står.

Det säger Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för SEA, som har lett organisationens arbete med att analysera utredningen Statens stöd till trossamfund i ett mångreligiöst Sverige, SOU 2018:18.

LÄS MER

fredag 8 jun 2018

Treenigheten och islam

I kyrkans år har vi nu trätt in i Trefaldighetstiden, där vi får fördjupa oss i livet med Gud som Fader, Son och helig Ande. Samtidigt firar många muslimer Ramadan, utifrån en helt annan förståelse av Guds väsen. Så vad säger egentligen den kristna tron om treenigheten, och hur relaterar detta till islams sätt att tala om Allah? Om detta skriver SEA:s Olof Edsinger i sommarens första nyhetsmail.

LÄS MER

fredag 25 maj 2018

"Religiösa tankelekar" om abort

”Överlappningen mellan abortmotstånd och människorättsaktivism är inte noll – den är negativ.” Så skrev Dagens Nyheter i veckan med anledning av dagens folkomröstning på Irland om synen på oföddas rätt till liv. Enligt tidningens huvudledare hotar landets restriktiva abortlagstiftning kvinnors hälsa, men redan idag har man lägre mödradödlighet än exempelvis Storbritannien, skriver Jacob Rudenstrand.

LÄS MER

 

Second Opinion
Nyhetsbrev
Bokpaket