lördag 23 juni 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
SEA i Almedalen
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
Nyhetsbrev
TestPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


tisdag 20 feb 2018

Årsmöte 14 april i Göteborg med panelsamtal: Alla människors lika värde – hur svårt ska det va?

Få uttryck är så accepterade i Sverige som ”alla människors lika värde”. Trots detta visar det sig gång på gång att frågor som har med människovärdet att göra är komplicerade – och ibland direkt explosiva. Hur hanterar vi till exempel teman som mänskliga rättigheter, abort, samvetsfrihet, dödshjälp och HBTQ?

Lördagen den 14 april inbjuder Svenska Evangeliska Alliansen till en samtalskväll, där representanter från SEA:s styrelse och kansli ges möjlighet att dela hur de själva resonerar när det gäller dessa och angränsande frågor. Välkommen till en kväll som inte väjer för de svåra frågorna, men som också försöker röra sig mot djupet, bortom slagorden.

Tid: 14 april kl 19:00 – 21:00
Plats: Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet, Storgatan 39
Medverkande: Olof Edsinger, Lukas Berggren, Marcus Jonsson, Elisabeth Sandlund och Stefan Swärd. Moderator: Thomas Forslin

Klicka här för att se och dela med dig av eventet som ett Facebook-event

Klockan 17 samma dag inbjuder Svenska Evangeliska Alliansen alla medlemmar (ordinarie och plusmedlemmar, föranmälan till info@sea.nu) till årsmöte i Tabernaklet.

På söndagen predikar ett antal representanter för SEA i olika Göteborgsförsamlingar.

Fler nyheter

torsdag 21 jun 2018

Gud är en förbunds-Gud

Gud är en förbunds-Gud, och att hålla äktenskapet i ära är ett konkret sätt att med våra liv bekänna detta faktum. Att däremot inte göra det, är ett tydligt sätt att visa att vi inte har förstått denna grundläggande egenskap hos Herren. Det skriver SEA:s Olof Edsinger inför den stundande midsommarhelgen.

LÄS MER

onsdag 20 jun 2018

SEA: Regeringens trossamfundsutredning inger oro

– Regeringens utredning om statens stöd till trossamfund sänder oroväckande signaler gällande samfundens oberoende. Många av utredningens förslag kan på ytan verka rimliga, men samtidigt stämmer talesättet ”djävulen finns i detaljerna” väl in på det som står.

Det säger Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för SEA, som har lett organisationens arbete med att analysera utredningen Statens stöd till trossamfund i ett mångreligiöst Sverige, SOU 2018:18.

LÄS MER

fredag 8 jun 2018

Treenigheten och islam

I kyrkans år har vi nu trätt in i Trefaldighetstiden, där vi får fördjupa oss i livet med Gud som Fader, Son och helig Ande. Samtidigt firar många muslimer Ramadan, utifrån en helt annan förståelse av Guds väsen. Så vad säger egentligen den kristna tron om treenigheten, och hur relaterar detta till islams sätt att tala om Allah? Om detta skriver SEA:s Olof Edsinger i sommarens första nyhetsmail.

LÄS MER

fredag 25 maj 2018

"Religiösa tankelekar" om abort

”Överlappningen mellan abortmotstånd och människorättsaktivism är inte noll – den är negativ.” Så skrev Dagens Nyheter i veckan med anledning av dagens folkomröstning på Irland om synen på oföddas rätt till liv. Enligt tidningens huvudledare hotar landets restriktiva abortlagstiftning kvinnors hälsa, men redan idag har man lägre mödradödlighet än exempelvis Storbritannien, skriver Jacob Rudenstrand.

LÄS MER

 

När 2 blir ett
Islam och kristen tro - BRYTPUNKT
Second Opinion