söndag 18 mars 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
Almedalen 2017
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
NyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


tisdag 20 feb 2018

Årsmöte 14 april i Göteborg med panelsamtal: Alla människors lika värde – hur svårt ska det va?

Få uttryck är så accepterade i Sverige som ”alla människors lika värde”. Trots detta visar det sig gång på gång att frågor som har med människovärdet att göra är komplicerade – och ibland direkt explosiva. Hur hanterar vi till exempel teman som mänskliga rättigheter, abort, samvetsfrihet, dödshjälp och HBTQ?

Lördagen den 14 april inbjuder Svenska Evangeliska Alliansen till en samtalskväll, där representanter från SEA:s styrelse och kansli ges möjlighet att dela hur de själva resonerar när det gäller dessa och angränsande frågor. Välkommen till en kväll som inte väjer för de svåra frågorna, men som också försöker röra sig mot djupet, bortom slagorden.

Tid: 14 april kl 19:00 – 21:00
Plats: Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet, Storgatan 39
Medverkande: Olof Edsinger, Lukas Berggren, Marcus Jonsson, Elisabeth Sandlund och Stefan Swärd. Moderator: Thomas Forslin

Klicka här för att se och dela med dig av eventet som ett Facebook-event

Klockan 17 samma dag inbjuder Svenska Evangeliska Alliansen alla medlemmar (ordinarie och plusmedlemmar, föranmälan till info@sea.nu) till årsmöte i Tabernaklet.

På söndagen predikar ett antal representanter för SEA i olika Göteborgsförsamlingar.

Fler nyheter

fredag 16 mar 2018

Transideologin en fara för barn och unga

Den mer komplicerade resa som tidigare var förbehållen ett fåtal förs genom transideologin över på en större grupp, med ett onödigt experimenterande, och i många fall en ökad psykisk ohälsa, som följd. De flesta av oss mår helt enkelt inte bra av budskapet att vår biologi inte säger något om vilka vi är, skriver SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger i en artikel som även har publicerats på GP Debatt och väckt mycket uppmärksamhet.

LÄS MER

torsdag 15 mar 2018

Samtalskväll: Kristendom och kvinnans frigörelse – efter #metoo

LÄS MER

tisdag 13 mar 2018

SEA:s podcast: Bland kyrkklockor och böneutrop Gäst: Tomas Samuel, apologet

LÄS MER

fredag 2 mar 2018

Gamla testamentet - mer än lag och krav

Tidigare i år har SEA uppmärksammat den komplicerade frågan om krig och dödande i Gamla testamentet. I denna artikel, som även går ut som ett SEA Paper till våra nätverkspartners, vänder SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger på perspektivet, för att i stället fokusera på nåden i Gamla testamentet. Även detta, visar det sig, är ett centralt tema i den Bibel som Jesus läste.

LÄS MER

 

När 2 blir ett
Second Opinion
Nyhetsbrev