fredag 27 april 2018

Aktuellt
Nyhetsarkiv
Om oss
Podd: Second Opinion
Youtube: Studio SEA
Almedalen 2017
WilberforceAkademin
Resurser
Resurssida: Äktenskap.info
Stöd oss
Medlem
Plusmedlem
Kontakta oss
NyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev.
E-post

Telefon


torsdag 5 apr 2018

Podcast: Jesu uppståndelse som metafor och att förklara kristen tro Gäst: Stefan Gustavsson

Lagom till påsk drog DN:s Maria Schottenius igång en kulturdebatt om huruvida Bibelns mirakler, och i synnerhet Jesu uppståndelse ska förstås symboliskt. Olof Edsinger och Jacob Rudenstrand analyserar frågeställningarna och diskuterar bl.a. ärkebiskopens svar på Schottenius' önskan om att kyrkan borde tala tydligare om tron på mirakler. Stefan Gustavsson gästar även podden och berättar om sitt arbete med att hjälpa församlingar och enskilda kristna att förklara och försvara kristen tro i mötet sekulära och muslimskt troende svenskar.

Klicka här för att lyssna via Sound Cloud
Klicka här för att lyssna via iTunes

Vill du stötta podden ekonomiskt kan du Swisha en valfri gåva till 123 059 16 44 (www.getswish.se).

Länkar som nämns i avsnittet:
- DN: Maria Schottenius: Kyrkan måste tala tydligare om tron på mirakler, https://www.dn.se/kultur-noje/maria-schottenius-kyrkan-maste-tala-tydligare-om-tron-pa-mirakler/
- DN: Antje Jackelén: Kyrkans symboliska tolkning av mirakel är inget nytt, https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/antje-jackelen-kyrkans-symboliska-tolkning-av-mirakel-ar-inget-nytt/
- SvD: En domesticerad Jesus? Åt helvete med honom! https://www.svd.se/en-domesticerad-jesus-at-helvete-med-honom
- Dagen: Ärkebiskop Jackelén: Undrens tid är inte förbi, http://www.dagen.se/debatt/arkebiskop-jackelen-undrens-tid-ar-inte-forbi-1.1123703
- The Guardian: Christianity as default is gone: the rise of a non-Christian Europe, https://www.theguardian.com/world/2018/mar/21/christianity-non-christian-europe-young-people-survey-religion

Fler nyheter

tisdag 24 apr 2018

Nytt från SEA:s podcast: Kulturkris, kulturprofiler och kristen tro Gäst: Felix Engström

LÄS MER

fredag 13 apr 2018

Olof Edsinger: Många saker att väga in i debatten om böneutrop

Religionsfriheten riskerar att hotas oavsett vilken av linjerna vi väljer. Och en viss lyhördhet för det andliga symbolvärdet bör finnas med även när kommunstyrelsen behandlar en ansökan om exempelvis ett moskébygge. Det skriver SEA:s Olof Edsinger i en fördjupande analys utifrån de senaste veckornas debatt.

 

LÄS MER

onsdag 4 apr 2018

Debatt: Dödshjälp – en mänsklig rättighet?

Sex av tio svenskar är för en legalisering av dödshjälp, enligt en ny
undersökning. Sedan ett par år tillbaka har även ett tvärpolitiskt
nätverk i Riksdagen lyft frågan. Samtidigt motsätter sig Läkarförbundet
ett införande och menar att dödshjälp strider mot läkaretiken.

LÄS MER

söndag 1 apr 2018

SEA planerar för kristna böneutrop i Stockholm (OBS, aprilskämt)

Den apostoliska trosbekännelsen i Hillsongs tappning via högtalare varje söndag morgon i centrala Stockholm. Det hoppas Svenska Evangeliska Alliansen ska bli verklighet sedan man lämnat in en ansökan till polisen i Stockholms stad.

LÄS MER

torsdag 29 mar 2018

Den kristna tron och dess förankring - Glad påsk, önskar SEA

Frågan om trons förankring är betydelsefull av flera skäl. I alla tider har det varit en frestelse för oss människor att  bygga vår tro på sådant som kan beskrivas som subjektivt. Men Guds ord hänvisar oss hela tiden bortom detta, skriver SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger inför påsken.

LÄS MER

måndag 19 mar 2018

Lausannerörelsens globala konsultation: För lite fokus på nominella kristna i globala kyrkan

Något har gått fruktansvärt fel. En tredjedel av världens befolkning kallar sig själv ”kristna”, men en betydande del av dessa människor saknas. Många saknas i våra kyrkor; andra är närvarande men har ännu inte upptäckt glädjen i att på djupet känna och följa Jesus Kristus. Något måste därför göras! Alltför ofta har mission till nominella kristna saknats på dagordningen för den globala kyrkan och dess ledarskap.

LÄS MER

fredag 16 mar 2018

Transideologin en fara för barn och unga

Den mer komplicerade resa som tidigare var förbehållen ett fåtal förs genom transideologin över på en större grupp, med ett onödigt experimenterande, och i många fall en ökad psykisk ohälsa, som följd. De flesta av oss mår helt enkelt inte bra av budskapet att vår biologi inte säger något om vilka vi är, skriver SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger i en artikel som även har publicerats på GP Debatt och väckt mycket uppmärksamhet.

LÄS MER

torsdag 15 mar 2018

Samtalskväll: Kristendom och kvinnans frigörelse – efter #metoo

LÄS MER

tisdag 13 mar 2018

SEA:s podcast: Bland kyrkklockor och böneutrop Gäst: Tomas Samuel, apologet

LÄS MER

 

När 2 blir ett
Islam och kristen tro - BRYTPUNKT
Second Opinion