– Att en skattefinansierad lobbyorganisation med arbete riktat mot bland annat skolor, under en längre tid har uppmanat till sexköp är alarmerande. Bara i år har RFSL fått över fyra miljoner kronor i statligt stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen (SEA), efter att människohandelsenheten vid Stockholmspolisen har kritiserat RFSL:s guide för säkert sexköp.

Guiden, som bland annat tipsar köpare om att komma ”överens om mötesplats, pris, utlägg, vilken service som tillhandahålls och längden på ert möte redan innan ni träffas”, har under en längre tid funnits på organisationens hemsida. I P3 Nyheter under onsdagen försvarade RFSL sexköpsguiden men på torsdagsmorgonen var dokumentet borta från organisationens hemsida. Det finns dock fortfarande kvar en cachelagrad version av av webbsidan på Google.

– Situationen är problematisk. Samtidigt som regeringen satsar på kampen mot sexhandeln, inte minst där barn och unga befinner sig i riskzonen, går skattepengar till att finansiera uppmaning till sexbrott. Det är hög tid för en kritisk granskning av RFSL, säger Stefan Gustavsson.