Pingstkyrkan i Västra Frölunda bågnade när mer än 500 personer tog plats för att lyssna till debatten: ”Vad tror du på, människa? En debatt om kristen tro och humanism”. Medverkande var Stefan Gustavsson från Svenska Evangeliska Alliansen och Christer Sturmark från Humanisterna.

Atmosfären var god och samtalet på flera punkter klargörande. Bland de många frågor som fanns i luften belystes särskilt frågan om människan. Stefan återkom gång på gång till frågor som är grundläggande för människosynen:

– om gränsen mellan människa och djur har suddats ut, som humanisterna hävdar, vad är då grunden för människovärdet?

– om den fysikaliska nivån är verklighetens yttersta förklaringsnivå, som humanisterna hävdar, hur kan då människan vara fri?

– om det finns objektiva värden, som både kristna och humanister hävdar, vad är deras förankring om det inte finns en Gud?

Och det kom inga svar. Humanisterna, som vill värna människan, är ironiskt nog i avsaknad av en människosyn som motiverar människans särställning.

Beställ debatten på DVD inklusive den efterföljande frågestunden för endast 150 kr inklusive frakt!

Debatten är cirka 1 timme 10 min lång, samt publikfrågor 15 minuter. Vi hoppas också kunna erbjuda två separata intervjuer med Stefan Gustavsson och Christer Sturmark som bonusmaterial.