Kristna är världens mest förföljda grupp. I över 150 länder – mer än en tredjedel av världen – utsätts kristna för förtryck, misshandel, fängelse, tortyr och död – för att de är kristna.

På tio år har antalet kristna bara i Irak minskat från 1,2 miljoner till omkring 100 000. Anglikanske kyrkoherden Canon Andrew White berättar att under samma period har över 1270 av hans församlingsmedlemmar i Bagdad dödats. På sin facebooksida den 9 augusti skrev han om ISIS systematiska förföljelse: ”omfattningen av förföljelsen här i Irak kan inte beskrivas. Massakrerna, korsfästelserna, våldtäkterna. Den mest fasansfulla massakern av oskyldiga sedan Förintelsen.”

SEA erbjuder nu församlingar och föreningar föredraget ”Kriget mot kristna – där tron kostar mest” av Jacob Rudolfsson, som under hösten jobbade på det världsledande Hudson Institute Centre for Religious Freedom, i Washington DC. Han delar med sig av fakta kring och drivkrafterna bakom förföljelsen av kristna och religionsfrihetens kyrkohistoriska rötter. Maila info@sea.nu för att bjuda in till din förening eller församling.

Det finns även möjlighet att visa dokumentären Love Costs Everything (trailer) som Hudson Institute har varit med och producerat (bl.a. har den redan visats under Almedalsveckan och Frizon).

Läs även Jacob Rudolfssons artikel i Dagen, ”Kristet lidande tydliggör cynism”.

SEA:s partner Open Doors Sverige uppmanar kristna och kyrkor i Sverige att söndagen den 24 augusti avsätta tid under gudstjänsten till att be för de förföljda kristna och situationen i Irak. På sin hemsida tillgängliggör Open Doors Sverige material som går att använda under gudstjänsten. Klicka här för mer info.