Vad är kärlek? Var kommer sex in i bilden, och hur kan vår sexualitet bli till så stor glädje som möjligt? Hur får man en relation att hålla? Finns det ett kristet förhållningssätt till HBTQ? Vad är ett sexuellt övergrepp? Och vad gör man om man har haft sex Ä och sedan ångrar sig? Dessa och andra frågor står i centrum av ”När två blir ett” Ä ett nytt material om sex och samlevnad från Svenska Evangeliska Alliansen.

Ä Det är inte lätt att vara ung kristen i dagens Sverige. I alla fall inte om man vill ha Jesus och hans ord som ledstjärna för sitt liv. Till de mest utmanande områdena hör de som har med synen på sex, äktenskap och sexuell identitet att göra. SEA har därför tagit fram materialet ”När två blir ett”, som framför allt är tänkt för kyrkans ungdomsverksamhet Ä till exempel i tonårsgruppen, konfirmandklassen eller på läger.

Det säger SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger angående det nya materialet, som han tillsammans med Per och Therése Ewert och Julia Wellstam är författare till. ”När två blir ett” kan redan nu förbeställas genom att kontakta SEA:s kansli på info@sea.nu.

Ä Syftet med ”När två blir ett” är att ge en enkel introduktion till den klassiskt kristna synen på kärlek, sex och relationer. Men också att sätta in varje fråga i sitt större sammanhang. Vad har till exempel hjärnforskarna, relationsexperterna och lagstiftarna att säga om dessa saker? fortsätter Olof Edsinger.

Till materialet finns en utförlig ledarhandledning, som man som köpare får inloggning till via SEA:s resurshemsida äktenskap.info. Till varje avsnitt har man även föreslagit samtalsfrågor, eller Ä om ämnet är av mer personlig art Ä frågor för egen reflektion.

Ä Materialet riktar sig till den som är ung och vill tränga djupare in i några av livets mest spännande, men ibland också smärtsamma, erfarenheter. Grunden för materialet är att sexualiteten är en gåva från Gud Ä och att den därför är väl värd att utforska, avslutar Olof Edsinger.

För mer information och att beställa ”När två blir ett”, klicka här.