Du har väl inte missat Stefan Gustavssons poddradio Samtid och Sanning där han och medarbetaren Martin Helgesson för samtal om aktuella frågor som på olika sätt berör kristen tro. Sedan mars förra året har alltifrån nyateisternas kritik av kristendomen, mediedebatterna kring Omar Mustafa och Elisabeth Svantesson, till Bibelns ”problemtexter” diskuterats. Över 20 halvtimmeslånga avsnitt har sänts och över 26 000 nedladdningar har gjorts av poddradion.

Poddradion har uppskattats av många lyssnare. ”Tack! Nu är jag glad hela dagen!”, är en kommentarerna som gjorts om poddradion. Du kan prenumerera på avsnitten via iTunes här.

I det senaste avsnittet diskuterar Stefan och Martin den förnyade debatten kring skrift och tradition. Vad betyder ”skriften allena” och är det en hållbar uppfattning? Några invändningar mot skriften allena är att kyrkan kom före skriften, eller åtminstone att den muntliga traditionen är primär i förhållande till den skrivna. Hur svarar en evangelisk Ä skriften allena Ä hållning på det? Hur argumenterar man för sin bibelsyn utan att resonera i en cirkel?

Klicka här för att lyssna på avsnittet.