Svenska Evangeliska Alliansens historiska rötter går tillbaka ända till 1853. Men i sin moderna tappning såg vi dagens ljus den 26 november 2001. Detta innebär att vi i höst firar 20-årsjubileum!

Just i år är det dessutom 100 år sedan den brittiske teologen John Stott föddes, och som tongivande företrädare för Lausannerörelsen har han betytt mycket för den globala rörelse som också SEA är en del av.

Med anledning av detta har vi därför beslutat att tillsammans med Apologia förlag satsa på en nyutgåva av John Stotts klassiska bok Korset: Meningen med Jesu död. Och onsdagen den 15 september planerar vi nu att slå tre flugor i en smäll: Firande av SEA 20 år och John Stott 100 år, samt releasefest för Korset.

Jubileumskvällen kommer att gå av stapeln kl 18.30 i Betlehemskyrkan, Luntmakargatan 82, Stockholm (T-Rådmansgatan). Talare blir SEA:s föregående och nuvarande generalsekreterare Stefan Gustavsson och Olof Edsinger. Det blir en tillbakablick på SEA:s första 20 år, bokförsäljning och enkel förtäring – samt, som sig bör, en avslutande förkunnelse om Jesu kors.

För dem som inte kan närvara på plats kommer vi att livesända jubileumskvällen via youtube. Klicka här för att se eventet live