Almedalsveckan 2012 är över för SEA:s del. När vi tittar tillbaka på vårt arbete under ett par intensiva dagar kan vi se att vi har fått ett stort genomslag. Vi har arrangerat och medverkat i sju välbesökta seminarier/debatter, samt haft flera möten och informella samtal med ministrar, riksdagsledamöter, regeringsrepresentanter, ledarskribenter och andra ledande opinionsbildare.

SEA var även inbjuden till SVT Debatt för en diskussion om Gudstro är tillåtet i Sverige, men tyvärr förstördes samtalet av Alexander Bards avbrott.

Nedan länkar vi till både skriftliga rapporter, artiklar och videoklipp från de seminarier vi har deltagit i. Så småningom kommer vi även att lägga debatten om Pluralismens gränser i den offentliga debatten samt När religionsfriheten tigs ihjäl på Youtube och DVD.

Vi har även fungerat som en brygga för andra kristna sammanhang in i Almedalsveckan. I år är det andra året i rad som vi håller våra seminarier ombord på missionsbåten Elida, och förutom återkommande satsningar från Claphaminstitutet och Världen idag, har vi fått bland annat Pingströrelsen och Levande familjer att delta i Almedalsveckan för första gången. Vi har även haft besök av andra kristna organisationer som nu börjar inse möjligheterna med Almedalsveckan.

I slutet av sommaren kommer vi att göra en utvärdering av årets satsning men redan nu vässas planerna för kommande år. SEA:s vision är att se en alltmer frimodig och konstruktiv kristen röst ta plats i samhällsdebatten och där är Almedalsveckan den självklara platsen. Ta gärna kontakt med oss om ni representerar en kristen organisation eller kyrka som funderar på att arrangera seminarier under Almedalsveckan.

Evangeliet har alltid trivts på idéernas marknadsplats. Det gällde när Paulus höjde sin röst på Areopagen i Aten. Det gäller även när svensk kristenhet höjer sin röst i Almedalen i Visby!

SEA-rapport från Pluralismens gränser i den offentliga debatten

SEA-rapport från När religionsfriheten tigs ihjäl

Video: Vad utmärker en demokrati? Med bl.a. SEA:s ordförande Stefan Swärd: Del 1, del 2, del 3

Video: Är religionsfriheten lackmustestet för övriga mänskliga rättigheter? Med bl.a. SEA:s ordförande Stefan Swärd och generalsekreterare Stefan Gustavsson: Del 1, del 2

Video: Vill vi ha ett Sverige utan samvetsskydd och vad kan det leda till? Med bl.a. SEA:s generalsekreterare Stefan Gustavsson: Del 1, del 2

Video: Hur sekulariserad är svensken? Med bl.a. SEA:s generalsekreterare Stefan Gustavsson

Artikel: Sverige sekulärt Ä men inte svensken

Inför Almedalsveckan skrev dessutom religionsfrihetsexperten Paul Marshall, som medverkade på SEA:s seminarium om religions- och yttrandefrihet, på debattsajten Newsmill: Talförbud göder extremism

SEA:s nyhetsbrev gör nu ett uppehåll men vi återvänder mot slutet av sommaren. Under tiden har vi en speciell sommarkampanj som vi lanserar under de kommande dagarna.