– Kapstadsöverenskommelsen är en lysande presentation av kristen tro och kristen mission. I en tid av både förvirring och förnekelse utgör detta dokument en fyrbåk; ett omvändelserop till kyrkan och till varje lärjunge att vara Kristuscentrerad, evangelisk, biblisk, holistisk och missionerande

Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, med anledning av fredagens Lausanneseminarium då SEA släppte Cape Town Commitment – Kapstadsöverenskommelsen på svenska. Drygt 50 personer, däribland flera pastorer och församlingsledare, deltog i samlingen som var en svensk uppföljning på den tredje Lausannekongressen i Sydafrika i höstas.

– Vi räknar med att kunna ge ut Kapstadsöverenskommelsen i bokform senare i vår tillsammans med Lausannedeklarationen och Manillamanifestet.

Här finns mer information om Kapstadsöverenskommelsen samt möjlighet att lyssna på hela seminariet med en presentation av dokumentet av Stefan Gustavsson, rapport från Lausannekongressen av Stefan Holmström och panelsamtal med Johan Nilsson, Stefan Swärd och Andreas Forslund.