På förstasidan i dagens Stockholm City säger Felix König på RFSL Ungdom följande: ”Jag vill inte behöva se homofoba och värdekonservativa budskap i det offentliga rummet.”

– Är det verkligen inte tillåtet att torgföra andra åsikter än de som har filtrerats genom RFSL:s tyckarpanel? Representerar uttalandet RFSL:s demokratisyn eller skall vi betrakta det som ett olycksfall i arbetet?

Det frågar sig Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, som nu annonserar i Stockholms lokaltrafik, för att bevara äktenskapet mellan man och kvinna.

– Äktenskapsfrågan är väldigt viktig för många människor i Sverige. I en så viktig fråga måste båda sidors argument få synas i offentlighetens ljus. Att RFSL då väljer att försöka tysta sina meningsmotståndare visar på stor respektlöshet för dessa människor och ytterst är det ett hot mot demokratin, säger Stefan Gustavsson

– RFSL borde nog inpränta Voltaires kloka ord i sina medarbetare: ”Jag kanske ogillar din åsikt, men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den”, avslutar Stefan Gustavsson.

Annonskampanjen kommer att fortgå under hela vecka 43.