– När SVT:s Uppdrag Granskning nu har publicerat sitt tredje program på temat ”Tranståget” kan vi  konstatera att vinden har vänt i fråga om transideologin.

Det säger SEA:s Olof Edsinger i en kommentar till veckans avsnitt av Uppdrag Granskning om de som ångrat sin könskorrigerande behandling.

– Faktum är att det nu framstår som otänkbart att regeringen skulle gå vidare med det förslag som tidigare lades fram om att öppna för könskorrigerande ingrepp redan på 15-åringar, därtill utan föräldrarnas medgivande. Därmed kan vi också konstatera att vi på SEA har fått rätt. I flera år har vi nämligen uppmärksammat denna problematik i våra böcker och artiklar.

SEA:s brytpunktskrift När minoriteten tar majoriteten som gisslan var i detta avseende ett pionjärverk. När den utkom 2015 fanns nästan ingen offentlig debatt gällande queerideologins genomslag i Sveriges förskola och skola, och flera stora debattredaktioner avfärdade SEA:s artiklar om det ökande antalet unga som sökte sig till könsdysforiutredningarna.

– Nu väntar vi bara på att debatten ska vända i fråga om den queerinspirerade normkritiken i våra förskolor och skolor, avslutar Olof Edsinger. Även där är det nämligen många som far illa, inte minst genom ifrågasättandet av den så kallade tvåkönsnormen.

Boken När minoriteten tar majoriteten som gisslan är nu ute i sin fjärde och utökade upplaga, och kan beställas här.

Bland tidigare debattartiklar i ämnet kan särskilt nämnas:

Överlevnadsguide för queerkids ett svek mot unga (Kyrkans Tidning)

”Dra tillbaka förslaget om ändring av kön från 15 år” (DN)

Tvingar inte tillbaka någon i garderoben (GP)

Transideologin är en fara för våra barn och unga (GP)