– C.S. Lewis var en av 1900-talets främsta kristna tänkare och samtidigt en storslagen berättare. Böckerna om landet Narnia fascinerar och griper tag i både vuxna och barn.

Det säger Stefan Gustavsson, Svenska Evangeliska Alliansens generalsekreterare, i samband med att paraplyorganisationen nu lanserar en mängd resurser för församlingar och cellgrupper inför den tredje filmatiseringen av C.S. Lewis bok om Narnia. Förutom resurserna på hemsidan finns det även möjlighet att vinna biobiljetter till Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen som har Sverigepremiär den 25 december.

– World Evangelical Alliance, WEA, som SEA är den svenska grenen av, har haft ett nära samarbete med filmens producenter för att se till att Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen följer bokens anda. En speciell förhandsvisning av filmen anordnades under Lausannekongressen i oktober där den mottogs positivt av kristna ledare från hela världen, säger Stefan Gustavsson och fortsätter.

– WEA har tagit fram en mängd predikomaterial, diskussionsunderlag och förslag på aktiviteter för församlingar, cellgrupper och ungdomsgrupper, vilka nu tillgängliggörs på SEA:s hemsida där vi även lottar ut fribiljetter till filmen.

Enligt Geoff Tunnicliffe, generalsekreterare för WEA, är filmen en resurs för alla församlingar.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för kyrkan att engagera sig i kulturen. Sådana underbara berättelser ses sällan på biograferna i dag, säger Geoff Tunnicliffe.

SEA:s resurspaket inför Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen finns här.