Inom SEA vill vi fortsätta vara en resurs för församlingen och en stark kristen röst i samhället, så att vi tillsammans kan verka för en orädd kristendom. Inför hösten har vi flera spännande projekt på gång.

I våras var en av de mest omdebatterade frågorna Utbildningsradions satsning på sexualundervisningen i skolan – starkt påverkad av RFSU. SEA arrangerade därför ett mycket uppskattat frukostseminarium där vi framgångsrikt kunde påvisa att UR:s material var ytterst ensidigt. Vi samlade även en grupp samhällsdebattörer och skrev en längre debattartikel på Newsmill. UR:s material fortsätter att användas på skolor, men nu kan du som förälder, elev, kyrka, organisation eller bara intresserad beställa en dvd med frukostseminariet från SEA.

Dvd:n hjälper dig med argument och du kan även skicka in den till din skola som resursmaterial i syfte att komplettera UR:s material. SEA:s dvd ”Sexualkunskap utanför kartan?” kostar bara 60 kr inkl porto och kan beställas genom att e-posta oss på info@sea.nu.

SEA fortsätter att vara delaktiga i olika debatter och vi hoppas på stor uppslutning från våra medlemmar. Onsdagen den 31 augusti kl 18:00 kommer Stefan Gustavsson, SEA:s generalsekreterare, att diskutera frågan om världen skulle bli bättre utan religioner, tillsammans med Humanisternas ordförande Christer Sturmark. Platsen är ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm (entré 50 kr).

Därefter kommer Per Ewert, författare till SEA:s idéskrift ”Ecce homo – Se människan!”, om försvaret av människovärdet, att debattera filosofen Torbjörn Tännsjö om aktiv dödshjälp. Debatten äger rum torsdagen den 8 september kl 18:00 i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm (entré 50 kr). ”Ecce homo – Se människan!” kan beställas via vår hemsida här.