I samband med onsdagens stora eftermiddagssamling under Nyhemsveckan tilldelades SEA:s generalsekreterare Stefan Gustavsson årets Olof Djurfeldt-stipendium.

Stefan får priset för sin insats som apologetisk debattör och författare. Stipendiet, som är på 10 000 kronor, är ett bidrag till fortsatt förkovran.

Enligt prismotiveringen har Stefan ”på ett utomordentligt sätt motiverat och försvarat klassisk kristen tro och etik i respekt för sina motståndare, i brottning med samtidens utmaningar, med genomtänkt argumentation och i harmonisk balans mellan tro och tanke.”

I samband med prisutdelningen lovordades även SEA:s arbete av Pelle Hörnmark, Pingsts föreståndare, som beskrev SEA som den ”tydligaste rösten som är till försvar för klassisk kristen tro i Sverige” och uppmuntrade fler att bli medlemmar i SEA.

Stefan medverkade dessförinnan i ett panelsamtal under Nyhemsveckans eftermiddagssamling ”Tänk själv – tänk tillsammans” om det nya mångreligiösa Sverige och höll därefter ett undervisningspass under rubriken ”Är Jesus unik?”.

Klicka här för att se undervisningen (Stefans föredrag börjar vid ca 1 timme 19 minuter).

Fotnot: Olof Djurfeldt var i många år chefredaktör på tidningen Dagen och i samband med sin pensionering instiftade han en fond, vars syfte är att dela ut stipendier till kristna skribenter. Läs mer på Pingst.se