Tillsammans med alla evangeliska kristna bär vi drömmen om att se evangeliet genomsyra hela vår kultur. Samtidigt behöver vi bli många fler medlemmar som aktivt bär visionen om ett förändrat Sverige. Utan våra medlemmar skulle Svenska Evangeliska Alliansen tystna som kristen röst i samhällsdebatten och som resurs till församlingen.

Därför vill vi uppmuntra alla som ännu inte är medlemmar att gå med i SEA – det är förutsättningen för allt vårt gemensamma arbete och vi tackar Gud för allt stöd!

SEA representerar cirka 100 000 evangelikala kristna och har i dagsläget drygt 5000 medlemmar Ä ungefär lika många som Humanisterna. Tänk vilket genomslag den kristna rösten skulle få om vi kunde dubblera den siffran! Det skulle innebära en
starkare röst för Guds rike och klassisk kristen tro i ett av världens
mest sekulariserade länder. Du kan vara med och göra skillnad, ett
konkret sätt är att ge bort ett medlemskap som gåva. Då mailar du
personens uppgifter (namn, adress, telefon, e-post, födelsedata) till
info@sea.nu. Du får då ett gåvobevis och två fribiljetter till filmen
Exodus: Gods and Kings, som har premiär i december (filmen kommer med stor säkerhet att väcka många samtal om Bibeln och kristen tro och vi återkommer med intressanta resurser kring detta).

Under 2014 har SEA:s medlemmar och alla som stöttat oss varit med och bidragit bland annat till att:

• SEA flera gånger i olika medier belyst den globala förföljelsen av
kristna och hållit föredrag kring ämnet ”Kriget mot kristna, där tron
kostar mest”.

• SEA har kritiserat det statliga stödet till RFSL efter att det framkommit att organisationen haft en guide till sexköp på sin hemsida i många år. Guiden togs senare bort.

• SEA i juni anordnade en seminariedag kring ämnet ”Behövs en reformation? Samtal kring evangeliskt och katolskt” med medverkan av bl.a Ulf Jonsson, Magnus Persson och Joel Halldorf.

• Inför valet i höst den 14 september genomförde och publicerade SEA en enkätundersökning av partiernas politik på olika områden som berör kristna väljare. SEA analyserade även valresultatet i en artikel som fick stor spridning i kristna medier.

• Under Almedalsveckan medverkade SEA i över nio olika seminarier och debatter, med ämnen som bl.a. samvetsfrihet, religionsfrihet och förföljelsen av kristna. Inspelningarna finns på vår hemsida.

• I september startade vi vår utbildning WilberforceAkademin för framtidens ledare och opinionsbildare, som pågår under fem långhelger läsåret 2014/2015 plus en konferensresa.

• Under hösten var SEA medarrangörer till apologetikkonferensen ”En ond Gud?”, med GT-experten Paul Copan som gästtalare.

• Efter Aftonbladet och RFSU:s mediedrev mot Scandinavian Human Rights Lawyers och konferensen om trafficking, skrev SEA en artikel i Svenska Dagbladet. Stefan Gustavsson och Thomas Idregard utmanade åsiktskorridoren där kritiker av abortlagstiftningen begränsas från att delta i den offentliga debatten. Artikeln var en av tidningens mest delade artiklar och ledde till ett svar från Humanisterna och en slutreplik från SEA.

• I oktober medverkade Stefan Gustavsson på universitetet i Grimstad, Norge. I en fullsatt aula debatterade han med den humanistiske författarinnan Gunn Hild Lem ”Är det förnuftigt att tro på Gud?”.

• SEA har haft regelbundna samtal med samfundsledare om några av de största utmaningarna för kristenheten i Sverige.

Listan kan göras längre med poddradio, artiklar, debatter, resurser till
församlingsledare, och föreläsningar. Välkommen på årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 i Stockholm. Vi återkommer med information om både plats och spännande program.

Stefan Gustavsson, generalsekreterare