Det är med stor glädje vi konstaterar att Svenska Evangeliska Alliansens generalsekreterare Stefan Gustavsson tilldelas Världen idags familjepris 2007. Det är tredje gången i ordningen som priset delas ut. Den första utmärkelsen (2005) gick till familjeupprorets ledare – Anna Bergqvist. År 2006 tillföll priset familjemodellens skapare, tillika kommunpolitikern i Nacka, Mats Gerdau. Och i år var det alltså Stefan Gustavssons tur att ta emot priset ur chefredaktör Carin Stenströms hand.

Motiveringen för priset lyder enligt följande:

”För att genom analytisk och hederlig argumentation startat en motrörelse till de idétrender som medvetet hotar familjens ställning som samhällets grundbult, och för att politiskt inkorrekt med kraft argumenterat för familjebilden mamma, pappa, barn.”

Pristagaren själv kommenterar utmärkelsen så här:

– Bevara Äktenskapet är ett teamwork där flera personer har varit med och arbetat. Samtidigt känns det naturligtvis roligt för mig personligen att detta uppmärksammas.

– Vi har ju upplevt blandade reaktioner på kampanjen. Många är tacksamma för att vi vågar ta tydlig ställning i de här frågorna. Men samtidigt har det blåst en hel del och vi har fått möta tung och ofta osaklig kritik. Med tanke på det känns det här extra roligt, avslutar en glad Stefan Gustavsson.

Priset delades ut vid en ceremoni i Filadelfiakyrkan i Stockholm under måndagen, i samband med ett sammanträde med aktionsgruppen Bevara äktenskapet.

Grattis säger vi på nyhetsredaktionen och önskar Stefan mycket av Guds välsignelse i det fortsatta arbetet med familjefrågorna!