3 och 4 september talade Evangeliska Världsalliansens (WEA) generalsekreterare Geoff Tunnicliffe vid konferensen ”Utmaningen för kristna araber”, i Amman, Jordanien, på inbjudan av landets kungahus. Företrädare för olika kyrkor i regionen bjöds in för att diskutera förföljelsen av kristna i Mellanöstern, i synnerhet i Egypten och Syrien och försöka finna möjliga lösningar.

I sitt anförande talade Tunnicliffe om den ökande förföljelsen av kristna araber under de senaste åren ”detta trots att arabiska kristna har varit lojala medborgare i alla länder i arabvärlden under två tusen år.”

Tunnicliffe betonade även vikten av religionsfrihet för ett blomstrande samhälle och att ”kristna i arabvärlden förtjänar att behandlas respektfullt och med heder”. ”Allt de ber om är att få leva i fred och att troget utöva sin tro, på samma sätt som deras grannar och landsmän har möjlighet att utöva sin.”

Klicka här för att läsa resten av rapporten och Geoff Tunnicliffes tal (engelska). Även filmskaparparet Mark Burnett och Roma Burnett-Downey, som stod bakom miniserien The Bible medverkade som WEA-ambassadörer. WEA kommer även att delta i den världsvida bönedagen för Syrien lördagen 7 september.