– På bara två år har WilberforceAkademin utvecklats till att bli en av
svensk kristenhets kanske spetsigaste utbildningar för morgondagens
opinionsbildare. Detta kan både deltagare och föreläsare vittna om.
Alltfler upptäcker även kvaliteten i programupplägget. Därför gläds vi
över att nu kunna samarbeta med Kaggeholms folkhögskola nya
medieutbildning.

Det säger Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen och projektansvarig för WilberforceAkademin som nu inleder ett samarbete med Kaggeholms folkhögskola. Kursen Media Tro är Kaggeholms folkhögskolas nya utbildning och riktar sig till dem som vill arbeta inom kristen press, organisation, församling, bistånd eller annan media och där vara med och lyfta kristna värderingar.

– Vi är glada för möjligheten att samarbeta med WilberforceAkademin. Det är spännande att få kombinera en professionell medieutbildning med en gedigen utbildning om kristen tro och kristna värderingar. Vi ser ett behov av att stärka kursdeltagarnas kristna övertygelse och hjälpa dem att leva ut sin kallelse mitt i samhället. Vi vill se fler inom svensk media som är passionerade för evangeliet och inte gör någon hemlighet av det, säger Clas Newman, rektor vid Kaggeholms folkhögskola.

– Under WilberforceAkademins korta men innehållsrika historia har våra deltagare fått interagera med några av Sveriges ledande opinionsbildare, med både en kristen tro eller annan livsåskådning, som Lars Adaktusson, Paulina Neuding och PJ Anders Linder. Idag finns det ett stort behov av att hjälpa unga kristna med en kallelse på insidan av kulturen att både vara frimodiga i sin tro och kunna ge en genomtänkt respons på vår tids samhällsutmaningar. Genom WilberforceAkademin kan vi arbeta långsiktigt för att se en förändring av samhället, säger Jacob Rudolfsson.

WilberforceAkademin är Svenska Evangeliska Alliansens ettåriga utbildningsprogram som riktar sig till unga vuxna med en kristen kallelse som opinionsbildare, ledare och kulturskapare. Programmet, som består av fem kurshelger och deltagande på European Leadership Forum, innehåller föreläsningar om kristen tro och andra livsåskådningar, politiska ideologier, konsten att skriva debattartiklar, religionsfrihet, etiska frågor som abort, äktenskap, dödshjälp, osv. Det blir även studiebesök på olika nyhetsredaktioner, riksdag, tankesmedjor och andra religiösa samfund.

För mer information om WilberforceAkademin, klicka här.

För mer information om Media tro på Kaggeholms folkhögskola, klicka här.