För exakt en vecka sedan startades SEA:s ungdomsorganisation YES – Young Evangelicals of Sweden. Redan under de tre första dygnen värvades 400 medlemmar och målet för sommaren är 2000 medlemmar. Vi kontaktade den nye förbundsordföranden Andreas Carlson från Mullsjö för att ställa några frågor.

Varför finns YES?

YES finns för att samla unga människor som är trötta på att organisationer, politiker och andra personer säger Nej och ”No” till kristen tro, kristna värderingar och bibelns plats i samhället. Vi tror att kristendomen och kristenheten kan och ska vara en positiv kraft i alla samhällets områden. Genom att få många medlemmar vill vi visa att tron och värderingarna är något fräscht och givande och inget gammalmodigt och mossigt, som bilden av kristen tro ofta är. Vi vill bryta med den bilden.

Hur kommer Ni att arbeta?

Vi ska arbeta med opinionsbildning och utbildning. Vi vill synas och höras och visa att kristen tro är relevant och viktig för unga. I vår framtoning vill vi ändra bilden av hur unga ser på kristen tro och öka intresset. Dessutom vill vi ge unga kristna redskap att stå upp för sin tro i det sammanhang de befinner sig.

Vilka är de största utmaningarna just nu?

I uppstarten måste vi formulera vår vision och en verksamhetsplan. Det är viktigt att snabbt fånga det enorma intresse som unga människor visat och komma ut i debatten med profilfrågor som kan få stort genomslag. Dessutom kommer vi att starta lokal verksamhet inom kort.

Medlemskapet i YES är gratis och man kan bli medlem genom att registrera sig på hemsidan www.yesibelieve.se.