Under veckan som gått har det största forumet för samhällsdebatt, Almedalsveckan i Visby gått av stapeln. Svenska Evangeliska Alliansen hade ett fullmatat schema för veckan där vi bland annat diskuterade frågor som rör utvecklingen inom Svenska kyrkan, den globala förföljelsen av kristna, och rätten till samvetsfrihet.

Vi har filmat några av seminarierna som SEA anordnade på missionsbåten Elida i Visby hamn, nedan finns länkar till dem.På måndagen var titeln ”Varför blåser det kring ärkebiskopen?”Det som betonades under detta seminarium var frågan om Jesus som Guds son. Stefan Gustavsson efterlyste en haverikommission som skulle hjälpa Svenska kyrkan mot eventuell kollaps på grund av det enorma minskningen av gudstjänstbesökare. Prästen Anna Sofia Bonde riktade sig till dem som har kritiserat ledningen inom Svenska kyrkan med en uppmaning att be och välsigna dem. Titta på seminariet här.

På tisdagen var titeln ”Mitt samvete förbjuder mig – om det liberala samhällets återvändsgränd” Fallet med barnmorskan Ellinor Grimark, som av samvetsskäl inte vill medverka till aborter, har aktualiserat frågan om samvetsfrihet och det liberala samhällets utmaningar. Här medverkade Alice Teodorescu, Adam Cwejman, Ruth Nordström och Stefan Gustavsson. Titta på seminariet här.

Övriga inspelade seminarier under Almedalsveckan som Svenska Evangeliska Alliansen medverkade i:

Jacob Rudolfsson (SEA) medverkade i ett seminarium tillsammans med bland andra Christer Sturmark (Humanisterna), Maria Ludvigsson (Svenska Dagbladet) i ett seminarium om världens mest förföljda grupp. Kristna – världens mest förföljda grupp?

Se del 1 här. Se del 2 här.

Jacob Rudolfsson modererade även ett panelsamtal om samvetsfrihet i vården med bland andra Ulrika Karlsson (M), Mikael Oscarsson (KD) och Ruth Nordström (SHRL). Se här.

Stefan Gustavsson kommenterar Stefan Löfvens (S) tal se det här.

Stefan Gustavsson kommenterar Göran Hägglunds (KD) tal se det här.

Stefan Gustavsson kommenterar Jimmy Åkessons (SD) tal se det här.

Stefan Gustavsson kommenterar Åsa Romsons (MP) tal se det här.

Kansliet kommer att vara sommarstängt fram till slutet av augusti men det går bra att eposta oss på info@sea.nu där vi svarar i mån av tid.