Den apostoliska trosbekännelsen i Hillsongs tappning via högtalare varje söndag morgon i centrala Stockholm. Det hoppas Svenska Evangeliska Alliansen ska bli verklighet sedan man lämnat in en ansökan till polisen i Stockholms stad.

– Vi söker tillståndet för att kristna i Stockholm ska känna sig hemma i en starkt sekulariserad miljö. Många kristna med bakgrund i frikyrkosfären har ingen personlig relation till kyrkklockor, och därför vill vi genom Hillsong-låten This I Believe knyta an till det som utmärker en betydande religiös minoritet i det sekulära Sverige. Man ska inte behöva gömma sig som frikyrkokristen utan vara stolt över sin kultur, säger Olof Edsinger i en kommentar till ansökan.

Han fortsätter:

This I Believe kombinerar den apostoliska trosbekännelsen, som används av alla kyrkotraditioner, och den moderna lovsångsgenren, vilket kan ses som en stark proklamation av kristen enhet. Vi har ansökt om att spela låten i bara tre minuter och 45 sekunder. I längden kan det här ge positiv effekt på Stockholm som stad.

– På SEA tror vi att det är bra för integrationen mellan sekulära och troende att få ta del av en melodisk version av en av kristenhetens viktigaste bekännelsetexter. Inte minst denna dag, den 1:a april, då vi även firar påsk.